Oferta archiwalna

ID Oferty: #829
Powierzchnia: 0.0148 ha
Przeznaczenie: sala konsumpcyjna i zaplecze na parterze oraz zaplecze w piwnicy ) wraz z wyposażeniem przeznaczonych na prowadzenie działalności gastronomicznej
Wadium: zł
Dojazd: asfalt
Dzierżawa: 5 lat(a)
Data dodania: 21/07/2024
Przetarg zakończył się: 6 grudnia, 2024

Przetarg na dzierżawę nieruchomości [stołówka]

Cena: 2000 PLN

Opis

Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu ul. Wieniawskiego l, 61 — 712 Poznań teł: 61 829 - 4033, 4410

ZASADY i OCZEKIWANIA

Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

przy wynajmie lokalu w budynku Domu Studenckiego „Zbyszko” należącego do Osiedla Studenckiego „Jagienka i Zbyszko”, położonego w Poznaniu przy ulicy Piątkowskiej 80

Poznań 17 lipca 2024 roku

  1. Zamawiający:

Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, ul. Wieniawskiego 1, 61-712 Poznań.

  1. Przedmiot umowy:
  2. Przedmiotem umowy będzie najem pomieszczeń o łącznej powierzchni 147,29 m2 (sala konsumpcyjna i zaplecze na parterze oraz zaplecze w piwnicy ) wraz z wyposażeniem przeznaczonych na prowadzenie działalności gastronomicznej, usytuowanych w budynku Domu Studenckiego „Zbyszko” należącego do Osiedla Studenckiego „Zbyszko i Jagienka” przy ulicy Piątkowskiej 80 w Poznaniu.

Wykorzystanie Osiedla Studenckiego „Jagienka i Zbyszko” nie jest równomierne. W okresie od 1 lipca do 15 września trwa przerwa wakacyjna i w obiektach przebywają głownie pracownicy administracji.

  1. Pomieszczenia, o których mowa w ust. 1 wyposażone są w meble a także w urządzenia wymienione w załączniku nr 1 do niniejszej specyfikacji.
  2. Wynajmowany lokal posiada niezależne wejście.
  3. Celem przetargu ofertowego jest wyłonienie osoby fizycznej lub prawnej lub jednostki organizacyjnej nie posiadającej osobowości prawnej, prowadzącej działalność gospodarczą, w celu zawarcia umowy najmu na prowadzenie działalności gastronomicznej, polegającej na przygotowywaniu posiłków oraz świadczeniu usług cateringowych wraz z profesjonalną obsługą.
  4. Każdy z zainteresowanych Oferentów ma możliwość dokonania wizji lokalnej pomieszczeń po uprzednim uzgodnieniu terminu z Kierownikiem Osiedla Studenckiego „Zbyszko i Jagienka” Panią Agnieszką Krajewską Jopek tel. 61 829 3052, kom. 797 901 065.
  5. Podstawowe oczekiwania, które należy uwzględnić w ofercie na prowadzenie działalności gastronomicznej.

Oferent                       jest do:

  1. Prowadzenia działalności gastronomicznej polegającej na przygotowywaniu i podaniu między innymi posiłków: śniadań, obiadów i kolacji dla mieszkańców Osiedla Studenckiego „Jagienka i Zbyszko”. Oferent uprawniony będzie również do świadczenia usług gastronomicznych podmiotom zewnętrznym oraz do świadczenia usług cateringowych.
  2. Zlecania na własny koszt przeglądów urządzeń będących na wyposażeniu pomieszczeń.
  3. Regulowania płatności dotyczących konserwacji i napraw dwóch dźwigów towarowych znajdujących się w wynajmowanym lokalu.
  4. Dokonywania na własny koszt i we własnym zakresie zakupu mebli, sprzętów i urządzeń niezbędnych do prowadzenia działalności, bez prawa dochodzenia zwrotu poniesionych nakładów w czasie trwania umowy i po jej rozwiązaniu.
  5. Wykonywania we własnym zakresie remontów i napraw najętych pomieszczeń.
  6. Utrzymania na własny koszt i we własnym zakresie porządku i czystości w wynajmowanych pomieszczeniach i w ich najbliższym otoczeniu.
  7. Ponoszenia czynszu najmu (wraz z podatkiem od nieruchomości według stawek uchwalonych przez Radę Miasta Poznania obowiązujących na terenie Miasta Poznania) i opłat za pobór energii elektrycznej, ciepłej i zimnej wody, odprowadzanie ścieków, ogrzewanie lokalu, wywóz nieczystości stałych.
  8. Ofertę mogą złożyć oferenci, którzy:
  9. Posiadają uprawnienia do prowadzenia działalności gastronomicznej.
  10. Posiadają niezbędną wiedzę oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonywania usługi na terenie Osiedla Studenckiego „Zbyszko i Jagienka”
  11. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej umożliwiającej prowadzenie działalności gastronomicznej i wyposażenie lokalu.
  12. Posiadają wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu działalności gastronomicznej 3 lata.
  13. Posiadają aktualne ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, z rozszerzeniem o OC najemcy oraz OC z tytułu wprowadzenia produktu do obrotu (żywności) z minimalną sumą gwarancyjną 100.000,- zł.
  14. Wybrany oferent będzie zobowiązany do przedłożenia opłaconej polisy, przed podpisaniem umowy najmu.
  15. Opis sposobu przygotowania oferty i dokumenty, jakie winien dołączyć do oferty oferent w celu spełnienia ww. warunków.
  16. Przystępujący do przetargu zobowiązani są do:
  17. a) złożenia w terminie oferty zawierającej:
    • nazwę i adres oferenta, aktualny odpis z właściwego rejestru sądowego albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej w zakresie działalności gastronomicznej,
    • aktualne zaświadczenia właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych i Urzędu Skarbowego, potwierdzających odpowiednio, że oferent nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu,
    • proponowany cennik menu dla np. 30 osób:
      1. całodziennego wyżywienia (śniadanie, obiad, kolacja),
      2. śniadanie,
      3. obiad,
      4. kolacja,
    • szczegółową informację na temat dotychczasowej działalności gastronomicznej , potwierdzoną minimum trzema referencjami w okresie ostatnich trzech lat,
    • proponowany czynsz najmu (składnik 1) — stawka za 1 m2/m-c netto (przy ustalaniu czynszu najmu należy wziąć pod uwagę okres letni tj. od lipca do września, w którym ze względu na nieobecność studentów dochody będą zdecydowanie niższe).
  18. Wymienione wyżej dokumenty mogą być przedłożone w formie oryginału lub kserokopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem przez oferenta.
  19. Oferta musi być złożona na kolejno ponumerowanych stronach, a numeracja stron musi rozpoczynać się od numeru 1, umieszczonego na pierwszej stronie oferty.
  20. Oferta powinna być podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania oferenta i zaciągania zobowiązań.
  21. Oferta musi być złożona w trwale zamkniętym opakowaniu z napisem: „Oferta na prowadzenie działalności gastronomicznej w budynku Domu Studenckiego „Zbyszko", należącego do Osiedla Studenckiego „Jagienka i Zbyszko”
  22. Oferta winna być dostarczona w zamkniętej kopercie, w terminie do 31 lipca 2024 r. do godz. 15:00 do Sekcji Administracyjno-Gospodarczej pok. nr 3,Collegium Minus, przy ul. H. Wieniawskiego 1, 61-712 Poznań.
  23. Przy ocenie oferty Zamawiający będzie brał pod uwagę:
  1. Wysokość czynszu najmu

    1. Proponowane menu i jego wycenę.
    2. Doświadczenie.
  • Zamawiający zastrzega sobie prawo unieważnienia przetargu bez podania przyczyny.

Mapa

Inne archiwalne oferty w tym rejonie

Archiwalna oferta

Przetarg na dzierżawę gruntów rolnych [145,53 ha]
wielkopolskie
145.53 ha
53679 PLN

Archiwalna oferta

Przetarg na dzierżawę gruntów rolnych [6,90 ha]
wielkopolskie
6.9000 ha
4911 PLN

Archiwalna oferta

Przetarg na dzierżawę gruntów rolnych [26,88 ha]
wielkopolskie
26.8800 ha
62539 PLN

Archiwalna oferta

Przetarg na dzierżawę nieruchomości [stołówka]
wielkopolskie
0.0188 ha
5864 PLN

Archiwalna oferta

Przetarg na dzierżawę nieruchomości [dworek]
wielkopolskie
0.2000 ha
2800 PLN

Archiwalna oferta

Przetarg na dzierżawę nieruchomości [parking]
wielkopolskie
0.6669 ha
330000 PLN

Archiwalna oferta

Przetarg na dzierżawę nieruchomości [stacja bazowa]
wielkopolskie
0.0055 ha
6000 PLN

Archiwalna oferta

Przetarg na dzierżawę gruntów [reklama]
wielkopolskie
0.0406 ha
814 PLN