Oferta archiwalna

ID Oferty: #772
Powierzchnia: 0.0165 ha
Przeznaczenie: bar stołówka catering
Wadium: 0.00 zł
Dojazd: asfalt
Dzierżawa: 5 lat(a)
Data dodania: 29/06/2024
Przetarg zakończył się: 7 sierpnia, 2024

Przetarg na dzierżawę nieruchomości [restauracja]

Cena: 1500 PLN

Opis

Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu ul. Wieniawskiego 1, 61 — 712 Poznań teł: 61 829 - 4033, 4410

ZASADY 1 OCZEKIWANIA

Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

przy wynajmie lokalu w budynku dydaktycznym AB przy ul. Szamarzewskiego 89 w Poznaniu z przeznaczeniem na prowadzenie działalności gastronomicznej

  1. Zamawiający:

Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, ul. Wieniawskiego l , 61-712 Poznań.

  1. Przedmiot umowy:
  2. Przedmiotem umowy będzie najem pomieszczeń o łącznej powierzchni 164,70 m2 przeznaczonych na prowadzenie działalności gastronomicznej, usytuowanych w budynku dydaktycznym AB przy ul. Szamarzewskiego 89 w Poznaniu (lokal wymaga wykonania drobnego remontu).
  3. Wykorzystanie zespołu budynków przy ul. Szamarzewskiego 89 nie jest równomierne. W okresie od lipca do września trwa przerwa wakacyjna i w obiektach przebywają głównie pracownicy dydaktyczni, naukowi i administracja.
  4. Pomieszczenia, o których mowa w ust. 1 nie są wyposażone i wymagają wyposażenia na koszt Najemcy.
  5. Celem przetargu ofertowego jest wyłonienie osoby fizycznej lub prawnej lub jednostki organizacyjnej nie posiadającej osobowości prawnej, prowadzącej działalność gospodarczą, w celu zawarcia umowy najmu na prowadzenie działalności gastronomicznej, polegającej na przygotowywaniu posiłków oraz świadczeniu usług cateringowych wraz z profesjonalną obsługą.
  6. Każdy z zainteresowanych Oferentów ma możliwość dokonania wizji lokalnej pomieszczeń po uprzednim uzgodnieniu terminu z Kierownikiem zespołu budynków dydaktycznych przy ul. Szamarzewskiego 89 p. Agnieszką Kowalską, tel. 61 829 2230, kom. 797 901 087.

III. Podstawowe oczekiwania, które należy uwzględnić w ofercie na prowadzenie działalności gastronomicznej.

Oferent zobowiązany jest do:

  1. Prowadzenia działalności gastronomicznej polegającej m.in. na przygotowywaniu i podaniu posiłków. Oferent zobowiązany będzie również na zlecenie Władz Uniwersytetu, do obsługi gastronomicznej uczestników zebrań, konferencji naukowych i innych uroczystości, także poza godzinami funkcjonowania lokalu.
  2. Oferent uprawniony będzie również do świadczenia usług gastronomicznych podmiotom zewnętrznym oraz do świadczenia usług cateringowych.
  3. Zlecania na własny koszt przeglądów urządzeń będących na wyposażeniu pomieszczeń.
  4. Dokonywania na własny koszt i we własnym zakresie zakupu mebli, sprzętów i urządzeń niezbędnych do prowadzenia działalności, bez prawa dochodzenia zwrotu poniesionych nakładów w czasie trwania umowy i po jej rozwiązaniu.
  5. Wykonywania we własnym zakresie remontów i napraw najętych pomieszczeń.
  6. Utrzymania na własny koszt i we własnym zakresie porządku i czystości w wynajmowanych pomieszczeniach i w ich najbliższym otoczeniu.
  7. Ponoszenia czynszu najmu (wraz z podatkiem od nieruchomoSci według stawcK uchwalonych przez Radę Miasta Poznania obowiązujących na terenie Miasta Poznania) i opłat za pobór energii elektrycznej, ciepłej i zimnej wody, odprowadzanie ścieków, ogrzewanie lokalu, wywóz nieczystości stałych.

 

  1. Ofertę mogą złożyć oferenci, którzy:

I . Posiadają uprawnienia do prowadzenia działalności gastronomicznej.

  1. Posiadają niezbędną wiedzę oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonywania usługi na terenie budynku AB przy ul. Szamarzewskiego 89.
  2. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej umożliwiającej prowadzenie działalności gastronomicznej i wyposażenie lokalu.
  3. Posiadają wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu działalności gastronomicznej 3 lata.
  4. Posiadają aktualne ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, z rozszerzeniem o OC najemcy oraz OC z tytułu wprowadzenia produktu do obrotu (żywności) z minimalną sumą gwarancyjną 100.000,- zł.
  5. Wybrany oferent będzie zobowiązany do przedłożenia opłaconej polisy, przed podpisaniem umowy najmu.
  6. Opis sposobu przygotowania oferty i dokumenty, jakie winien dołączyć do oferty oferent w celu spełnienia ww. warunków.
  7. Przystępujący do przetargu zobowiązani są do:
  8. a) złożenia w terminie oferty zawierającej :
    • nazwę i adres oferenta, aktualny odpis z właściwego rejestru sądowego albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej w zakresie działalności gastronomicznej,
    • aktualne zaświadczenia właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych i Urzędu Skarbowego, potwierdzających odpowiednio, że oferent nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu,
    • proponowany cennik menu dla np. 30 osób,
    • szczegółową informację na temat dotychczasowej działalności gastronomicznej, potwierdzoną referencjami minimum trzema referencjami w okresie ostatnich trzech lat,
    • proponowany czynsz najmu (składnik 1) — stawka za 1 m2/m-c netto (przy ustalaniu czynszu najmu należy wziąć pod uwagę okres letni tj. od lipca do września, w którym ze względu na nieobecność studentów dochody będą zdecydowanie niższe).
  9. Wymienione wyżej dokumenty mogą być przedłożone w formie oryginału lub kserokopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem przez oferenta.
  10. Oferta musi być złożona na kolejno ponumerowanych stronach, a numeracja stron musi rozpoczynać się od numeru 1, umieszczonego na pierwszej stronie oferty.
  11. Oferta powinna być podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania oferenta i zaciągania zobowiązań.

 

  1. Oferta musi być złożona w trwale zamkniętym opakowaniu z napisem:

Oferta na prowadzenie działalności gastronomicznej w budynku AB przy ul. Szamarzewskiego 89 w Poznaniu”.

  1. Oferta winna być dostarczona w zamkniętej kopercie, w terminie do 8 lipca 2024 r. do godz. 15:00 do Sekcji Administracyjno-Gospodarczej pok. nr 3,Collegium Minus, przy ul. H. Wieniawskiego 1, 61-712 Poznań.
  2. Przy ocenie oferty Zamawiający będzie brał pod uwagę:
    1. Wysokość czynszu najmu
    2. Proponowane menu i jego wycenę.
    3. Doświadczenie.
  • Zamawiający zastrzega sobie prawo unieważnienia przetargu bez podania przyczyny.

Mapa

Inne archiwalne oferty w tym rejonie

Archiwalna oferta

Przetarg na dzierżawę gruntów rolnych [145,53 ha]
wielkopolskie
145.53 ha
53679 PLN

Archiwalna oferta

Przetarg na dzierżawę gruntów rolnych [6,90 ha]
wielkopolskie
6.9000 ha
4911 PLN

Archiwalna oferta

Przetarg na dzierżawę gruntów rolnych [26,88 ha]
wielkopolskie
26.8800 ha
62539 PLN

Archiwalna oferta

Przetarg na dzierżawę nieruchomości [stołówka]
wielkopolskie
0.0188 ha
5864 PLN

Archiwalna oferta

Przetarg na dzierżawę nieruchomości [dworek]
wielkopolskie
0.2000 ha
2800 PLN

Archiwalna oferta

Przetarg na dzierżawę nieruchomości [parking]
wielkopolskie
0.6669 ha
330000 PLN

Archiwalna oferta

Przetarg na dzierżawę nieruchomości [stacja bazowa]
wielkopolskie
0.0055 ha
6000 PLN

Archiwalna oferta

Przetarg na dzierżawę gruntów [reklama]
wielkopolskie
0.0406 ha
814 PLN